• Overzicht
  • Foto's
  • Plattegronden
  • Omschrijving
  • Video
  • Kaart

Nieuwendammerdijk 126 / 1025 LS AMSTERDAM

€ 950.000,- k.k. VERKOCHT
Soort object
WOONHUIS
Bouwjaar
1885
Woonoppervlakte
133
Aantal kamers
6

Foto's

Plattegronden

Omschrijving

Op de Nieuwendammerdijk, tegen het Vliegenbos aan, ligt deze fijne karakteristieke dijkwoning met een ruime tuin op het zuiden en gelegen op eigen grond. De geliefde en kinderrijke dijk kenmerkt zich door het dorpse karakter en de historische dijkhuizen.

Het verkochte betreft een twee-onder-een kapwoning met parkeer mogelijkheden op eigen terrein. De tuin grenst aan het W.H. Vliegenbos, het oudste stadsbos van Amsterdam. Achter de tuin loopt een brede groenstrook, een pad tussen de woningen en het bos, een heerlijk extra stukje tuin en een ontdekking voor kinderen.
De dijkwoning uit 1885 is in 2012 geheel verbouwd, inclusief een uitbouw over drie woonlagen.

De indeling van de woning is als volgt:

Dijkniveau:
Entree tot de woning. Wat meteen opvalt zijn de mooie mozaïektegels in de hal. De hal is zeer ruim met garderobe mogelijkheden en het eerste toilet met fontein. Vanuit de hal heb je toegang tot de woonkamer en de trap naar de eerste verdieping. De woonkamer met hoge plafonds heeft een open keuken en daaraan grenzend het balkon met openslaande deuren, dat gelegen is op het zuiden. Aan de voorzijde is een extra kamer gecreëerd die dienst doet als werkkamer.

Souterrain:
Altijd een verrassing in dijkhuizen: een volledige extra verdieping op tuinniveau. In dit geval een open ruimte die nog helemaal naar eigen smaak ingedeeld kan worden. Zo zou je een fraaie woonkeuken kunnen realiseren en/of een extra slaapkamer met badkamer. Tegen het dijklichaam aan is het tweede toilet met fontein plus een bijkeuken met wasmachine aansluiting.

Tuin:
Vanuit de openslaande deuren bereik je de tuin, met een achterom via de zijkant van de woning. Achterin de tuin bevindt zich de solide en ruime schuur, die allerlei gebruiksmogelijkheden biedt. Een overkapping bevindt zich aansluitend aan de schuur waar eventueel de fietsen gestald kunnen worden. De tuin is netjes aangelegd en biedt veel privacy. Aan de achterzijde is de al eerder genoemde groenstrook, een ruim pad achter de woningen, dat alleen door de bewoners aan deze zijde van de dijk kan worden gebruikt.

Eerste verdieping:
Overloop met drie goede slaapkamers en een badkamer. De grootste slaapkamer aan de achterzijde valt op door de fraaie lichtinval en het schitterende uitzicht over de tuinen en het bos. De badkamer bevindt zich aan de voorzijde en is voorzien van een douche, wastafel met meubel en het derde toilet.

Bijzonderheden:
- De woning is gelegen op eigen grond
- Eigen parkeerplaats voor de deur
- Zonnige en goed onderhouden tuin op het zuiden
- Beschermd stads- en dorpsgezicht
- Woonoppervlak 132,5 m². Meetrapport aanwezig
- De woning is in 2012 over drie woonlagen uitgebouwd en gerenoveerd
- Souterrain is voorzien van vloerverwarming
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Oplevering in overleg, kan snel

Locatie:
Amsterdam Noord is ideaal, dankzij de ligging en de natuur. Je combineert het genot van landelijk wonen met het gemak van de stad op fietsafstand. Niet alleen het centrum is goed bereikbaar, ook Waterland met zijn lieflijke dijkdorpjes is dichtbij. Noord heeft zich ontwikkeld tot een zeer geliefde woonomgeving met een grote diversiteit aan horecagelegenheden. Onder meer de ADAM Toren, Tolhuistuin, filmtheater EYE, FC Hyena en buurtboerderij De Verbroerderij maken van Noord een hotspot met steeds meer allure, die nog lang niet is uitontwikkeld.

Voor de boodschappen kun je terecht bij de Foodmarkt, de Landmarkt in Schellingwoude of het winkelcentrum Boven ’t Y. Een vergeten boodschapje haal je om de hoek bij de ambachtelijke winkels op het Purmerplein, of bij de bakker aan het begin van de Nieuwendammerdijk. Drink een drankje op het terras van het bekende café 't Sluisje, met uitzicht over de jachthaven. Of haal een ijsje bij IJskoud de Beste, een begrip in Noord.

De uitvalsweg naar de ringweg A-10 is vlakbij. De halte Noorderpark van de Noord/Zuidlijn is op tien minuten loopafstand en brengt je in tien minuten naar station Zuid WTC. Behalve de pont die Noord dag en nacht met Centraal Station verbindt, is ook de pont naar Oost vlakbij. In het altijd rustige Vliegenbos is het heerlijk wandelen. Ook het gezellige Noorderpark met speeltuinen en binnen- en buitenzwembad is op loopafstand net als het ruigere Rietland.

Video

Op de kaart

Nieuwendammerdijk 126
Interesse in Nieuwendammerdijk 126?
Wij begrijpen dat.