Peters & Partners

Keizersgracht 451 HA
1017 DK Amsterdam
Tel: +31 20 22 500 33
info@petersenpartners.nl
Derde Weteringdwarsstraat 44, 1017 TC Amsterdam Vraagprijs € 150.000,- k.k.
Voorgevel, ingang zit in het souterrain van de 3e Weteringdwarsstraat 44.

Omschrijving

DE VRAAGPRIJS VAN € 150.000,- K.K. IS GEBASEERD OP EEN JAARCANON VAN € 10.038,--, DAARNAAST IS HET MOGELIJK OM DE ERFPACHTCANON EEUWIGDUREND AF TE KOPEN DOOR EEN EENMALIGE VOLDOENING VAN EEN AFKOOPSOM VAN € 420.000,-, HIERDOOR VERVALT DE JAARLIJKSE CANONBETALING.

Uniek karakteristiek appartement die gerenoveerd dient te worden (110 m2) gelegen in het Centrum van Amsterdam in een Rijksmonument! Het is in meerdere opzichten een verrassend pand met een speelse en niet alledaagse indeling die ruimte laten voor veel mogelijkheden. Intern en extern dient het pand gerenoveerd te worden en aangepast worden aan de woonwensen van 2017. De entree is in het souterrain aan de Derde Weteringsstraat 44 en loopt vervolgens door naar de 1e en 2e verdieping van de Vijzelgracht 20. Er zal een recht van erfpacht worden gevestigd op basis van de Algemene Bepalingen 2016.

Erfpacht:
De vraagprijs voor de eenmalige vergoeding voor de waarde van de opstal (gebruiksoppervlakte is 110 m2) bedraagt: € 150.000,-- k.k. Daarnaast heeft de koper de mogelijkheid de erfpachtcanon bij uitgifte van het perceel met de daarop bevindende opstal en het appartementsrecht eeuwigdurend af te kopen door voldoening van een afkoopsom van € 420.000,-- of er kan gekozen worden om een jaarlijkse vergoeding te betalen voor het gebruik van de grond van € 10.038,--. Dit bedrag staat bij ongewijzigd gebruik vast, afgezien van de jaarlijkse aanpassing van de inflatie.

U kunt de Algemene Bepalingen 2016 en overige informatie omtrent erfpacht vinden via de website: www.amsterdam.nl/erfpacht.

Indeling:
Eigen entree aan de Derde Weteringdwarsstraat 44, de oppervlakte in het souterrain bedraagt ca. 43m2 en wordt gebruikt als woonkamer en keuken. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, oven, elektrische kookplaat en een afzuigkap. Via een overloop met een separaat toilet komt u uit bij de trapopgang naar de eerste etage met op de overloop de CV-opstelling, meterkast en de wasmachine (Vijzelgracht 20), vanaf de overloop is een ruime slaapkamer te bereiken met een badkamer voorzien van douche en toilet. De bovenste verdieping heeft een ruime (slaap)kamer, een badkamer voorzien van ligbad, toilet en wastafel en een terras van circa 4 m2. Tevens is er een vliering.

Locatie:
Het appartement is gelegen in stadsdeel Centrum, op loopafstand van het Spiegelkwartier, nabij De Spiegelgracht, het Leidseplein, Amstelveld en op een steenworp afstand van het Rijksmuseum. Winkels, restaurants en musea zijn op korte afstand van het appartement gelegen. Met het openbaar vervoer (tram (7,10,24) en met de auto (middels de S 109) is het appartement zeer goed bereikbaar. In de toekomst zal het appartement ook uitstekend bereikbaar zijn via de halte Vijzelgracht van de in ontwikkeling zijnde Noord/ Zuid-lijn die een directe verbinding heeft met het Centraal Station en Station Zuid.

Ter hoogte van de Nieuwe Weteringstraat kunnen naar verwachting auto´s naar één van de drie lifthuisjes rijden die toegang bieden tot de nieuwe bewonersparkeergarage (waarschijnlijk voor 250 auto's). De auto is hier te gast. Naast het groene plein blijft de ventweg bestaan, met een dubbele bomenrij van platanen en borders vaste planten. De ventweg wordt van de rijbaan afgeschermd door lage hagen (mengsel van veldesdoorn en meidoorn). Zo kunnen auto´s en fietsers niet op willekeurige plaatsen op- en afrijden. Het noordelijk deel - ter hoogte van de Eerste Weteringdwarsstraat - wordt een heerlijk plein met judasbomen en borders met vaste planten.

Funderingsinformatie:
In 2003 zijn de funderingen van de Vijzelgracht 20 en de Derde Weteringdwarsstraat 42 hersteld. Deze fundering rust op de 1e zandlaag. De gemeenschappelijke bouwmuren van de Derde Weteringsdwarsstraat 44, met de belendende panden, zijn ten tijde van dat funderingsherstel  'ingekast'. Op grond van deze grotere draagkracht en stevigheid is geconcludeerd dat de fundering van nummer 44 niet hersteld hoeft te worden. Ten behoeve van de voortgang van de aanlegwerkzaamheden Noord/Zuidlijn en de fundering van het gehele blok is er tussen 2002 en 2013 uitgebreid gemonitord; deze meetgegevens geven aan dat tussen 2009 en medio 2013 in alle richtingen er grofweg nog geen 5 mm zetting is geweest.

Bezichtigingen:
Het object is nu in gebruik gegeven, wij hebben vaste data afgesproken met de gebruiker waarop wij met u het object kunnen bezichtigen. U kunt voor het maken van een afspraak contact opnemen met ons kantoor. Wellicht ten overvloede wordt vermeld dat de woning leeg en ontruimd wordt opgeleverd.

Documentatie:
Er zijn diverse documenten beschikbaar, o.a. bestemmingsplan gegevens, bodemonderzoek, energielabel, funderingsinformatie, verzekeringsgegevens, kadastrale gegevens, een asbestinventarisatie, meetcertificaat met plattegronden, woz-gegevens, splitsingsakten, splitsingstekeningen, concept erfpachtovereenkomst, financieel kader en het biedingsformulier. De stukken betreffende dit object zijn in te zien via de digitale kluis op onze website. Het wachtwoord voor deze kluis kunt u opvragen via kantoor.

VvE:
De appartementsrechten maken onderdeel uit van de VvE Derde Weteringdwarsstraat 42-44 en de VvE Vijzelgracht 20. De servicekosten van de VvE Derde Weteringdwarsstraat 42-44 zullen circa € 30,-- per maand bedragen. De VvE Vijzelgracht 20 is nog niet actief en hiervan zijn dus geen gegevens, wel is aangegeven door de andere eigenaar dat ze na de eigendomsoverdracht de VvE willen activeren.

Bieding:
Onze opdrachtgever, de gemeente Amsterdam, heeft ons verzocht om het object minimaal zes weken openbaar aan te bieden (o.a. op Funda). Binnen deze periode van zes weken zal het object Derde Weteringdwarsstraat 44 dan ook niet aan een gegadigde worden gegund. De biedingstermijn sluit op vrijdag 27 oktober 2017, voor 13:00 uur. Een biedingsformulier is verkrijgbaar bij ons op kantoor. Het biedingsformulier dient volledig ingevuld, geparafeerd en ondertekend inclusief een kopie legitimatiebewijs, en indien van toepassing een uittreksel KvK, verstuurd / in één pdf bestand gemaild te worden naar Notariskantoor Spier & Hazenberg.

Het vastgoed wordt aangeboden onder voorbehoud van een screening in het kader van de integriteit van de erfpachter, op basis van het gemeentelijk integriteitsbeleid en een bestuurlijk besluit van het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam.

Op deze verkoop zijn diverse aanvullende bepalingen c.q. bijzonderheden van toepassing, waaronder de waarborgsom, meer informatie hierover kunt u vinden in het financieel kader.

Het financieel kader verkoop uitgifte en de brochure 'Verkoop van gemeentelijk vastgoed' zijn van toepassing op deze aanbieding. In deze brochure heeft de gemeente Amsterdam de (proces)voorwaarden waaronder de gemeente Amsterdam haar gemeentelijk vastgoed aanbiedt nader uitgewerkt. Deze brochure kunt u downloaden van de website www.amsterdam.nl/aanbodvastgoed. Het financieel kader is verkrijgbaar bij ons op kantoor.

Na een positief besluit van het college zal de erfpacht worden gevestigd op basis van de Algemene Bepalingen voor eeuwigdurende erfpacht 2016 Amsterdam.

Juridische levering en vestiging van het erfpachtrecht:
Deze vindt plaats uiterlijk op vrijdag 1 maart 2018 met inachtneming van de ontbindende voorwaarden zoals opgenomen in de erfpachtovereenkomst. Het appartement wordt leeg en ontruimd opgeleverd en in de huidige staat.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 150.000,- kosten koper Aanvaarding Per 27-10-2017 Aanvaarding toelichting voor 13:00 uur Servicekosten € 30,00 Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement beneden + bovenwoning Bouwjaar 1670 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 110 m² Inhoud 423 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 3 woonlagen Dakterras Ja Energie Energieklasse G Energieindex 2.55 Energie einddatum 12-05-2026 Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Geen tuin Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren Dak Soort dak dwarskap Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden monumentaal pand, monument, kluswoning Onderhoud binnen Matig tot redelijk Onderhoud buiten Matig Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie I Perceelnummer 10760 Index 2 Eigendomssituatie Erfpacht Lasten € 10.038,- per jaar Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie I Perceelnummer 11635 Index 1 Eigendomssituatie Erfpacht Lasten € 10.038,- per jaar