Peters & Partners

Keizersgracht 451 HA
1017 DK Amsterdam
Tel: +31 20 22 500 33
info@petersenpartners.nl
Spaklerweg 26 - 28, 1096 BA Amsterdam Vraagprijs € 2.950.000,- k.k.
Spaklerweg 26 - 28 in Amsterdam 1096 BA

Omschrijving

VOORMALIGE DIRECTIEWONING VAN DE ZUIDERGASFABRIEK MET EEN GEBRUIKSOPPERVLAKTE VAN 946 M2 EN EEN ROYAAL PERCEELOPPERVLAKTE VAN 1865 M2. HET BEBOUWINGSVLAK IS 370 M2 + 38 M2 BIJGEBOUW. HET DIRECTIEGEBOUW IS GESCHIKT VOOR MINIMAAL 2 EN MAXIMAAL 6 WOONEENHEDEN. TEGENOVER DE DIRECTIEWONING WORDT EEN PARK AANGELEGD EN IS GELEGEN NAAST DE RIVIER DE AMSTEL!!

De vraagprijs van € 2.950.000-- k.k. is gebaseerd op een jaarcanon van € 84.367,--, daarnaast is het mogelijk om de erfpachtcanon eeuwigdurend af te kopen door een eenmalige voldoening van een afkoopsom van € 3.530.000,--. Hierdoor vervalt de jaarlijkse canonbetaling.

Indeling:
Op de begane grond was links van de entreehal de wachtkamer gesitueerd, rechts daarvan een kleine kantoorruimte. Via de ruime hal waren de hoekkamers te bereiken, links die van de ingenieur en rechts die van de assistent-ingenieur. Via een portaal werd vanuit de hal de kamer van de adjunct-ingenieur (rechtsachter) ontsloten. Aan de achtergevel grensde een grote kantoorruimte, met aangrenzend in de linker hoek een kleiner kantoor.
In de linkerzijgevel zijn twee toegangsdeuren en in de rechtergevel zit een toegangsdeur van de voormalige woningen en/of kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping en de kapverdieping.

Monument:
Het DIRECTIEGEBOUW (GO 946m2) uit 1907-1913 bestaat uit een gespiegelde dubbelvilla in rationalistische trant op vrijwel rechthoekige plattegrond met ronde erkers aan de voorzijde (ZW) en ingangen onder kleine luifels in de zijgevels. Op de erkers bevinden zich balkons. De symmetrisch opgezette dubbelvilla heeft twee bouwlagen en een kapverdieping onder samenstel van schild- en zadeldaken met rode pannen gedekt. Het hoofdgebouw is een Rijksmonument. Het bijgebouw is geen monument. Voor meer informatie over monumenten verwijzen wij u door naar https://www.monumenten.nl/soorten-monumenten/rijksmonument

Locatie:
De kavel ligt in de nieuwe stadswijk Amstelkwartier. De unieke locatie aan de Amstel, de relatieve nabijheid van het centrum en de Amstelscheg, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen zoals het directiegebouw, de watertoren en de hoofdopzichterswoning, vormen sterke factoren voor een stedelijk woonmilieu. In Amstelkwartier 1e en 2e fase zullen circa 2450 woningen worden gerealiseerd. Het tegenover gelegen buurtpark levert een belangrijke bijdrage aan de woonkwaliteit van Amstelkwartier. De toekomstige straatnaam is de Bella Vistastraat.

Bezichtigingen:
Het object is momenteel in gebruik gegeven. Wij hebben vaste data afgesproken met de gebruiker waarop wij met u het object kunnen bezichtigen. U kunt voor het maken van een bezichtigingafspraak contact opnemen met ons kantoor. De directiewoning staat op een afgesloten terrein. Bezichtigingen zijn uitsluitend mogelijk op afspraak.

Documentatie:
De stukken betreffende dit object zijn in te zien via de digitale kluis op onze website. Het wachtwoord voor deze kluis kunt u opvragen via ons kantoor. De belangrijkste verkoopvoorwaarden zijn onder andere opgenomen in het kavelpaspoort, de concept-erfpachtovereenkomst en het financieel kader.

Erfpacht:
De vraagprijs voor de eenmalige vergoeding voor de waarde van de opstal (gebruiksoppervlakte is 946 m2) bedraagt: € 2.950.000-- k.k. Daarnaast heeft de koper de mogelijkheid de erfpachtcanon bij uitgifte van het perceel met de daarop bevindende opstal en het appartementsrecht eeuwigdurend af te kopen door voldoening van een afkoopsom van € 3.530.000,--. Er kan ook gekozen worden om een jaarlijkse vergoeding te betalen voor het gebruik van de grond van € 84.367,--. Dit bedrag staat bij ongewijzigd gebruik vast, afgezien van de jaarlijkse aanpassing van de inflatie.
U kunt de Algemene Bepalingen 2016, welke van toepassing zijn en overige informatie omtrent erfpacht vinden via de website: www.amsterdam.nl/erfpacht.

Belangrijke informatie:
Het vastgoed wordt aangeboden onder voorbehoud van
1. een positieve screening in het kader van de integriteit van de erfpachter op basis van het gemeentelijk integriteitsbeleid
2. de beschikking van een in werking getreden omgevingsvergunning met een bouwplan wat voldoet aan het kavelpaspoort en
3. een positief bestuurlijk besluit van het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam.

In het gebouw is asbest aanwezig - met name in de kelder. Ten behoeve van eerdere tijdelijke bewoning zijn enkele loszittende asbestdelen reeds verwijderd. Er is een asbestonderzoek gedaan. Het terrein is gesaneerd, de rapporten hierover en over asbest zijn bij ons kantoor op te vragen.

Op deze verkoop zijn diverse aanvullende bepalingen c.q. bijzonderheden van toepassing, waaronder bijvoorbeeld de waarborgsom, meer informatie hierover kunt u vinden in het financieel kader.

Het financieel kader en de brochure 'Verkoop van gemeentelijk vastgoed' zijn van toepassing op deze aanbieding. In deze brochure heeft de gemeente Amsterdam de (proces)voorwaarden waaronder de gemeente Amsterdam haar gemeentelijk vastgoed aanbiedt nader uitgewerkt. Deze brochure kunt u downloaden van de website www.amsterdam.nl/aanbodvastgoed. Het financieel kader is verkrijgbaar bij ons op kantoor.

Medio december 2017 is de hoofdriolering in de Bella Vistastraat geplaatst. Het is aan de nieuwe erfpachter om, in samenspraak met Waternet, er voor te zorgen dat het object zal worden aangesloten op de nieuwe hoofdriolering. De kosten voor de aansluiting, alsmede de kosten voor het verwijderen van de sceptictank, zijn voor rekening van de nieuwe erfpachter.

Naast het object zal een middelgroot wooncomplex worden gerealiseerd; voor meer informatie hierover zie https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/bouwen-verbouwen/zelfbouw/projecten-uitvoering/amstelkwartier-4d-4e/

De fundering heeft kwaliteitsniveau II. Het funderingsrapport is aanwezig.

Op het perceel staan een aantal monumentale bomen met de verplichting om deze goed te onderhouden.

Waternet heeft, in het achterste gedeelte van het perceel, onder de grond een tracé voor de hoofdpersleiding lopen; de zogenoemde obstakelvrije zone. Ter bescherming van de leidingen mag dit gedeelte van het perceel nimmer worden voorzien van een verharde bestrating, ook mogen er geen bomen of diepwortelende planten komen. Ook moet het ten alle tijden goed bereikbaar zijn.

Het object ligt op een royaal perceel met tuin rondom. De inrichting van de tuin dient aan diverse voorwaarden te voldoen. Dit geldt tevens voor de erfafscheiding; in het kavelpaspoort wordt exact omschreven hoe deze eruit dient te zien. Een en ander zal te zijner tijd in nauw overleg met de Supervisor worden afgestemd.

Na een positief besluit van het college zal de erfpacht worden gevestigd op basis van de Algemene Bepalingen voor eeuwigdurende erfpacht 2016 Amsterdam.

Juridische levering en vestiging van het erfpachtrecht:
Er is een Supervisieprocedure van toepassing waarbij door de supervisor het voorlopig ontwerp vrijwillig wordt getoetst en daarna kan worden voorgelegd aan de Welstand. Uiteindelijk zal de supervisor ook het definitieve ontwerp toetsen. Als het definitieve ontwerp een positief advies van de supervisor heeft gekregen en nadat er een positieve toets is geweest ten aanzien van het kavelpaspoort en de bouwenvelop kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Nadat deze omgevingsvergunning is verleend vind de inspectie en de levering plaats, met inachtneming van de ontbindende voorwaarden zoals opgenomen in de erfpachtovereenkomst.

Bijzonderheden:
- Geschikt voor minimaal 2 en maximaal 6 wooneenheden.
- Het wordt mogelijk om per woning (adres) 1 parkeervergunning aan te vragen. Parkeren op
eigen terrein is niet mogelijk.
- Wordt leeg en ontruimd opgeleverd.

Disclaimer:
Bovenstaande deze tekst is uitsluitend indicatief, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Overdracht Status Onder bod Vraagprijs € 2.950.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning villa Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1910 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan water, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht en open ligging Indeling Woonoppervlakte 946 m² Perceeloppervlakte 1861 m² Inhoud 3000 m³ Aantal kamers 24 Aantal woonlagen 4 woonlagen Energie Energieklasse E Energie einddatum 19-07-2027 Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten parkeervergunningen Toelichting 1 parkeervergunning per te realiseren appartement Dak Soort dak samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Matig, Redelijk Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie AG Perceelnummer 1615 Oppervlakte 1861 m² Eigendomssituatie Volle eigendom